- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Vrtoglavi račun sa Mikonosa - 600 evra za dva mohita i dve porcije kraba

© Flickr / ohhenry415Turisti šetaju ulicom na Mikonosu, Grčka
Turisti šetaju ulicom na Mikonosu, Grčka - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Dve američke državljanke, majka i ćerka, odlučile su se za ručak u restoranu na grčkom ostrvu Mikonos, koji ih je skupo koštao.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Brenda Molton i njena devetnaestogodišnja ćerka Kejla provele su dan na popularnoj plaži Mikonosa Platis Gialos. Odlučile su da ručaju u restoranu „DK Ojster“ koji ih je preskupo koštao, a doživele su i neprijatnosti. Za dve porcije kraba i dva koktela platile su 600 evra, pod pretnjom da ako ne plate neće moći da napuste Grčku.
„Dva mohita i dve porcije kraba ne mogu da koštaju 600 evra. Ne želim da platim taj račun“, istakla je Brenda Molton obrativši se konobaru u restoranu.
Stigao je i odgovor konobara: „Ako ne platiš račun pozvaću policiju i nećeš moći da napustiš Grčku. Lako ćemo utvrditi gde stanujete“.
Žena koja je posmatrala scenu, takođe turista, rekla je da je prethodnog dana u istom restoranu videla istu scenu u vezi sa plaćanjem računa i da je stigla policija koja je „verovatno“ u sve umešana.
Na „Tripadvajzoru“ stranica restorana je zatrpana komentarima gostiju, koji tvrde da su doživeli slična iskustava, ali su ih pre toga ljubazni konobari „mamili“ da odsednu u restoranu jer su ležaljke besplatne.
„U zapadnom svetu ne postoji slobodna zemlja u kojoj bi konobari restorana objašnjavali naplatu svojih računa. Ponekad se trudimo da gostu objasnimo velike troškove poslovanja u turizmu. Ni luksuzni brendovi ne objašnjavaju svoje cene. Izbor je na kupcu“, glasio je odgovor iz spornog restorana, preneo je RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala