- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinskim vojnicima bilo naređeno da pucaju na civile

© AP Photo / Mary AltafferSavet bezbednosti Ujedinjenih nacija
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Zarobljeni ukrajinski vojnici priznali su da im je bilo naređeno da pucaju na civile i da ne uzimaju u zarobljenike ruske vojnike, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN na temu zaštite civila u konfliktnim situacijama.

„Posebno, želim da skrenem pažnju na torturu i zlostavljanja ukrajinskih ekstremista i Oružanih snaga Ukrajine nad ruskim ratnim zarobljenicima. Brojna su priznanja zarobljenih vojnika Oružanih snaga Ukrajine da su imali naređenja da pucaju na civile i da ne zarobljavaju ruske vojnike“, rekao je on.

Svi ukrajinski vojnici koji su počinili zločine suočiće se sa zakonom, smatra Nebenzja, samo je pitanje vremena.
„Specijalna operacija je jasno pokazala koliko cinični i zločinački mogu biti postupci predstavnika kijevskih vlasti, njihovih Oružanih snaga i posebno ekstremističkih formacija. Ruska strana i ugledne nevladine organizacije pažljivo beleže zločine Kijeva. Pitanje odgovornosti je samo je pitanje vremena“, istakao je on.
Svi oni koji su odgovorni za ciljani napad na civile, ili njihovu smrt kao rezultat neselektivne i nesrazmerne upotrebe sile kršeći zahteve međunarodnog humanitarnog prava, biće izvedeni pred lice pravde“, dodao je Nebenzja.
On je takođe napomenuo da Ukrajina koristi američke haubice za granatiranje gradova Donbasa.
Teški višenamenski helikopter Mi-26 u udarni helikopter Mi-24 na probi vazdušnog dela parade pobede - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
RUSIJA
Kijev izgubio 70 odsto Zaporoške oblasti, Zapad mu savetuje da preda Rusiji jug i istok zemlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala