- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Tri moćna biljna napitka protiv prolećnog umora

CC0 / Pixabay / Aromaterapija — ilustracija
Aromaterapija — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Kratkotrajna promena raspoloženja i generalno, stanja celog organizma u ovom periodu godine karakteriše se kao prolećni umor. Uobičajeno, traje dva do tri dana, a ukoliko potraje napici biljnih mešavina bi mogli da pomognu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Uzrok javljanja ovog zdravstvenog problema nije do kraja definisan, ali se veruje da nastaje kao posledica više faktora koji dolaze sa promenom godišnjih doba, odnosno prelaskom iz hladne zime u toplije proleće.
Naš organizam iziskuje vreme da se navikne na toplije vreme koje dolazi sa prolećem. Toplota koja dolazi sa prolećem širi krvne sudove i samim tim dovodi do pada krvnog pritiska. Nizak pritisak dovodi do tegoba u vidu slabosti, malaksalost i pospanosti. Pacijenti se žale da ne mogu da drže glavu ispravljenu i oči otvorene, samo bi da spavaju.

Preparat za prolećno čišćenje organizma

Pomešati po 50 grama biljaka rastavić, korena maslačka, lista koprive, osušenog cveta nevena, po 50 grama semena zobi, lanenog semena i omana. Tri supene kašike smeše preliti sa pola litra ključale vode, promešati poklopiti i ostaviti pola sata. Procediti i popiti u toku dana podeljeno u nekoliko doza, pola sata pre obroka.

Preparat protiv hroničnog prolećnog umora

Pomešati po 50 grama biljke ehinacee, matičnjaka, petrovca, 50 grama slatkog korena i 50 grama ploda kleke. Biljke usitniti i pomešati. Pet supenih kašika preliti litrom ključale vode, promešati, poklopiti i ostaviti 45 minuta. Procediti i piti u toku dana u manjim gutljajima.

Preparat protiv prolećne pospanosti

Pomešati 100 grama ruzmarina, 50 grama biljke troskot, 25 gama cikorije i 25 grama slatkog korena. Tri supene kašike smeše preliti sa pola litra ključale vode, promešati poklopiti i ostaviti pola sata. Procediti i popiti u toku dana podeljeno u nekoliko doza, pola sata pre obroka.

Prevencija prolećnog umora

Da bi se simptomi prolećnog umora predupredili, preporučuje se: Kvalitetna, nutritivno bogata i raznovrsna ishrana, kvalitetan san, unos dovoljne količine tečnosti, fizička aktivnost, boravak u prirodi i izlaganje sunčevoj svetlosti, preneo je portal „Magazin Novosti“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala