Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbija odgovorila Hrvatskoj: Istorijska nebuloza!

CC0 / / Srbija Hrvatska - zastave
Srbija Hrvatska - zastave - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je danas hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću, koji je, komentarišući odluku srpskog tužilaštva da podigne optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske, rekao da Srbija to ne bi trebalo da radi ako želi da uđe u Evropsku uniju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Brnabić je na Tviteru navela da je Milanović "u jednom od svojih logoreičnih nastupa koji samo Hrvatskoj mogu da štete", izneo, kako je rekla, istorijsku nebulozu kada je poručio da "Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti".
"Šta? Što tražimo pravdu za ubijenu decu na Petrovačkoj cesti? Šta je sledeće? Neće nam oprostiti Jasenovac (i tako je "mit")?", upitala je Brnabić.
"Treba, kaže Milanović, da pazimo šta radimo, da ne budemo ''bezobrazni i drski'' jer ćemo, za članstvo u EU, morati da tražimo milost od Hrvatske, kao što Šveđani sada traže milost od Turske?! Što bi moj Mate iz Stare Baške rekao: ''Ne treba ovome prva pomoć, nego poslednja pomoć", poručila je Brnabić.
Milanović je ranije danas izjavio da je Hrvatska mogla da podigne optužnicu za krivično delo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog njegovog govora u Glini 1995, ali nije jer je, kako tvrdi, postojala politička odluka da se preko nekih stvari pređe.
Milanović je to rekao novinarima u Zagrebu upitan da ponovo prokomentariše odluku srpskog tužilaštva da podigne optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske, preneo je portal Index.hr.
"Srbija to ne bi trebalo da radi ako želi da uđe u Evropsku uniju", ponovio je Milanović i upitao ''''zašto je premijerka Srbije Ana Brnabić nervozna''''.
Hrvatski predsednik Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
REGION
Milanović preti Srbiji: Ne možete u EU, al' nećemo vas terati da se krstite sa dva prsta...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala