- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Soroševo novo apokaliptično upozorenje za svet – šta kažu u Rusiji

© AFP 2023 / Brendan SmialowskiMilijarder Džordž Soroš
Milijarder Džordž Soroš - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Zapad vodi novi ideološki rat protiv Rusije i Kine, što potvrđuju izjave američkog biznismena i milijardera Džordža Soroša sa foruma u Davosu, smatra direktor „Rossotrudničestva“ Evgenije Primakov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Soroš je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao i da su događaji u Ukrajini verovatno označili "početak trećeg svetskog rata", uz ocenu da "naša civilizacija to možda neće preživeti".
Milijarder, koji sponzoriše obojene revolucije, ocenio je da je svet „sve više uključen u borbu“ između dva dijametralno suprotna sistema vlasti – otvorenog, demokratskog društva i zatvorenog, autoritarnog društva. Prema njegovom mišljenju, Kina i Rusija „predstavljaju najveću pretnju za otvoreno društvo“.
„Ne bih ga potcenjivao. Soroš je pravi, zreo, divan 'reptiloid' sa ogromnim mogućnostima u odnosima s javnošću, u manipulacijama preko nevladinih organizacija, uglavnom u Evropi. Uspeli smo da ga se otarasimo. Sada vidimo kako zanimljivo Mađarska i mađarsko rukovodstvo ratuju sa njim“, rekao je Primakov za radio Sputnjik.

O ideološkom ratu Zapada protiv Rusije i Kine

Šef „Rossotrudničestva“ kaže da je Soroš takođe ponovio misao iznetu u Beloj kući o ideološkom ratu koji je Zapad pokrenuo protiv Rusije i Kine.
„Ponovo se vraća se novi, drugačiji talas ideološke konfrontacije. Sada smo mi i Kinezi nazvani 'autoritaristima'. Kao, svi ste vi autoritarni režimi, a oni su demokratski režim. Sada ideološka konfrontacija izgleda ovako“, istakao je on.
U isto vreme, Primakov je napomenuo da se Rusija zalaže za multipolarni svet i da neće dozvoliti da je Zapad oslabi.
„Pominjala se reč 'revanšizam', ali ne mislim da je to loše. Da, mi smo revanšisti, mi smo revizionisti, jer nam liberalni poredak i nemoć u međunarodnim poslovima koji su nametnuti Rusiji posle raspada SSSR nama ne odgovaraju i spremni smo i pokušavamo da to preispitamo. Kažu, Rusija ima imperijalne komplekse i ambicije. A šta je loše u tome? Moramo sebe više da cenimo, da budemo više samodovoljni. Zašto bismo se osvrtali? Mi smo velika supersila i tako i treba da se postavimo“, zaključio je Primakov.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
RUSIJA
Lavrov: Posledice hibridnog rata Zapada protiv Rusije osetiće sve zemlje sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala