- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Svi ruski vojnici su heroji - povećajte im platu

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Ovo je teška godina, inflacija je u Rusiji premašila 11 odsto, ali je u nekim zemljama i nekoliko puta veća što je veoma zapanjujuće, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici Državnog saveta, posvećenoj socijalnoj podršci građanima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Od početka godine inflacija je dostigla 11 odsto, godina je teška. Ali kada kažem ‘teška’, to ne znači da su sve poteškoće povezane sa specijalnom vojnom operacijom, jer zemlje, koje ne sprovode nikakve operacije, kao što su prekookeanske zemlje, Severna Amerika, pa i zemlje EU, beleže sličnu stopu inflacije. Ako pogledamo strukturu njihove ekonomije, inflacija je veća nego kod nas. A u nekim susednim zemljama i nekoliko puta veća, što je zapanjujuće“, rekao je predsednik Rusije.

On je dodao da bi trebalo da ruske vlasti odreaguju na pokazatelje inflacije.
Šef ruske države je predložio da se povećaju penzije za 10 odsto, kao i minimalna plata do 13.919 rubalja (više od 200 evra).

Heroji sa Donbasa

Predsednik Vladimir Putin je istakao da su svi učesnici specijalne vojne operacije za zaštitu Donbasa heroji i prema njima se treba odnositi kao prema herojima.
On je naložio Vladi da poveća platu ruskim vojnicima, a ruskim regionima da pruže podršku porodicama vojnika.
Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da je stalna tema ekonomskih sastanaka ruskog predsednika - jaka rublja, kojoj se posvećuje posebna pažnja.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Nakon toga su brojne zapadne zemlje uvele niz sankcija Rusiji.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
RUSIJA
Kremlj: Zapad se i dalje drži rusofobnog pristupa; Jaka rublja - stalna tema Putinovih sastanaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala