- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Poruka jednog od najvećih svetskih režisera: Kan je propagandno oružje, Zelenski loš glumac

© Tanjug / Vianney Le Caer/Invision/APObraćanje ukrajinskog predsednika Zelenskog na otvaranju Kanskog festivala.
Obraćanje ukrajinskog predsednika Zelenskog na otvaranju Kanskog festivala. - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Učešće Zelenskog na Kanskom festivalu je samo po sebi očigledno ako se posmatra iz ugla mizanscena: loš glumac, profesionalni komičar, pred pogledima drugih profesionalaca uspešnih u svojim profesijama, izjavio je jedan od najvećih svetskih režisera Žan-Lik Godar.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Godar je naveo da je odavno rekao nešto u tom smislu.
„Kao da je bilo potrebno insceniranje još jednog svetskog rata i pretnje još jedne katastrofe da bismo znali da je Kan propagandno oružje kao i svako drugo. Propagiraju zapadnjačku estetiku, šta već“, ocenio je Godar.
Devedesetdvogodišnji režiser je dodao da „shvatiti to ne znači po sebi mnogo, ali tako je“.

„Istina slika se razvija polako. Zamislite sada da je sam rat ta estetika koja se razvija tokom svetskog festivala, čiji su akteri sukobljene države, tačnije države 'u sukobu interesa', koje emituju predstave čiji smo svi mi gledaoci. Kako vam se to čini...“, upitao je između ostalog Godar.

U komentaru portala „Apar tv“ koji preneo izjavu ocenjuje se da se Žan-Lik Godar više nikoga ne plaši, što je „prednost starosti“.
„Tako da je jedan od poslednjih koji se usudio da kaže šta zaista misli, za razliku od svojih kolega. Njegov poslednji govor odnosi se na Zelenskog na Filmskom festivalu u Kanu. Imaće teškoće da finansira svoj sledeći film, to je sigurno, ali on je slobodan i sloboda govora je bolja nego da završiš na kolenima pred rukom osobe koja plaća“.
Zgrada gde se održava Kanski festival - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
KULTURA
„Z“ kao zombi – kako Ukrajinci cenzurišu u Kanu
Žan-Lik Godar - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
KULTURA
Žan-Lik Godar, permanentni revolucionar, desni anarhista koji je promenio „pravila igre“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala