- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novi presek: Ruska vojska uništila pogone fabrike „Motor Sič“ u Zaporožju /video/

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnik, oklopno vozilo BTR-82A
Ruski vojnik, oklopno vozilo BTR-82A  - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Ruska vojska uništila je pogone fabrike „Motor Sič“ koja je proizvodila motore za ukrajinsku vojnu avijaciju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Visokopreciznim raketama velikog dometa vazdušnog i pomorskog baziranja u gradu Zaporožju uništeni su proizvodni pogoni fabrike 'Motor Sič', koji su proizvodili motore za vojnu avijaciju vazduhoplovnih snaga Ukrajine, uključujući i za bespilotne letelice“, precizirao je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Oružane snage Rusije oborile su ukrajinski helikopter Mi-8 u Nikolajevskoj oblasti, naglasio je portparol.
„Ruska sredstva PVO su oborila jedan helikopter Mi-8 ukrajinskih vazduhoplovnih snaga“, izjavio je Konašenkov, dodajući da u više rejona, među kojima kod Zmijskog ostrva, oboreno 11 ukrajinskih dronova, kao i bespilotna letelica „Bajraktar TB 2“ u rejonu Šandrigolovo u DNR.
On je napomenuo da su u oblasti železničke stanice Pokrovsko u Dnjepropetrovskoj oblasti uništene jedinice rezervnog sastava ukrajinske vojske, koje su prebacivane za jačanje grupisanja ukrajinskih snaga u Donbasu.

Osim toga, ruski avioni i helikopteri su za dan uništili dva ukrajinska skladišta sa oružjem, štab teritorijalne odbrane u Soledaru, 46 područja gde je bila koncentrisana živa sila i naoružanja. Likvidirano je više od 300 nacionalista i 46 jedinica vojne tehnike, naveo je portparol.

„Visokoprecizne rakete vazdušnog baziranja pogodile su tri komandna punkta, uključujući punkt 14. mehanizovane brigade i komunikacioni centar u rejonima Vrubovke i Bahmuta, radiotehnički centar Oružanih snaga Ukrajine u blizini naselja Dnjeprovskoe u Nikolajevskoj oblasti“, rekao je Konašenkov, dodajući da je pogođen logistički centar 72. motorizovane pešadijske brigade u rejonu Soledara, dve baze goriva u Harkovskoj oblasti, dva radiolokacijska punkta PVO, vojna tehnika u blizini naselja Bahmut i 16 zona koncentracije žive sile i ukrajinske vojne tehnike.
Luka u Marijupolju je, kako kaže, počela da radi u uobičajenom režimu. Prema rečima portparola, završeno je deminiranje i demilitarizacija pomorske luke.
Konašenov je saopštio da je više od hiljadu ukrajinskih dronova već uništeno tokom ruske specijalne vojne operacije.
„Od početka specijalne operacije uništeno je 178 aviona, 126 helikoptera, 1.006 bespilotnih letelica, 322 protivavionska raketna sistema, 3.258 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 430 višecevnih bacača raketa, 1.671 artiljerijsko sredstvo i minobacač, kao i 3.155 jedinica specijalne vojne tehnike“, precizirao je general-major.
 Mig 29 - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
RUSIJA
Ukrajinska vojska ostala bez još jednog MiG-29
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala