- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković ukazao na izvor „sukoba“ – i uputio jaku poruku „vladajućima“

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, rekao je da će udruženje tenisera i teniserki čije osnivanje je inicirao (PTPA) nastaviti da postoji, a istakao je i da zna da se sukobi dešavaju zbog toga što igrači uglavnom gledaju svoje interese.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Đoković je posle meča drugog kola Rolan Garosa više govorio o dešavanjima van terena, a u vezi sa odlukom Vimbldona da zabrani učešće ruskim i beloruskim teniserima, kao i reakcijom ATP na način da taj turnir ostane bez bodova.
Đoković je naveo da sumnja da će ATP promeniti odluku.
„Da li će biti nekih 'dopuna' te odluke, to ćemo videti. To je nešto o čemu bi igrači želeli da razgovaraju sa ATP, jer ne mogu da razgovaraju sa slemovima, Grend slemovima. Savet ATP je deo strukture, predstavlja igrače, tako je bilo decenijama. Mislim da to nije najbolji sistem koji imamo. Sistem je izneverio toliko igrača, mnogo puta i to je razlog zašto PTPA postoji. Kada su ovakve stvari u pitanju, glasovi mnogih igrača se ne čuju dovoljno“, naveo je Đoković.
On je potom govorio o organizaciji na čijem je čelu.
„PTPA nastavlja da postoji, iako mnogi to iz vladajućih tela ne žele. PTPA je jedina organizacija kojoj je 100 odsto cilj prava igrača i igračica. Mlada smo organizacija, svakako neće biti lako da nas tek tako prihvate. Trenutno nismo prihvaćeni i deo sistema, samim tim ni za pregovaračkim stolom, gde bi trebalo da budemo. A da se igrači žale, žale se. Svesni smo da kakva god da bude odluka ATP, a ona je posledica odluke Vimbldona, biće mnogo nezadovoljnih“, rekao je Đoković.
Novak je poentirao obrazlaganjem zbog čega se pojavljuju sukobi u svetu tenisa.
„Znate da unutar ATP-a imate po 50 odsto zastupljenosti igrača i turnira. Tako da nikada igrači neće imati 100 odsto zastupljenosti. Vraćamo se na istu poentu. O čemu god da se radi, sada Vimbldon, sutra nešto drugo, pre nekoliko godina je bilo nešto treće. Uvek ću biti za ujedinjenost igrača, da igrači pokažu snagu koju poseduju. Nažalost, iz mog iskustva, većina igrača gleda svoje interese. Tu se obično pojavljuju sukobi“, zaključio je Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
SPORT
Đoković ima jednu novu želju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala