- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Svet je mali – manji nego što je tenis mogao i da zamisli

© AP Photo / Mark SchiefelbeinMarjan Vajda i Novak Đoković
Marjan Vajda i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Svet je mali, teniski svet još više – svega nekoliko meseca posle rastanka sa trenerom Marijanom Vajdom, Novak Đoković će se sresti sa starim prijateljem, ali će on sada biti na drugoj strani.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Novak Đoković u drugom kolu Rolan Garosa igra protiv Aleksa Molčana, mladog Slovaka o čijoj karijeri je nedavno brigu preuzeo Vajda.
Žreb je tako hteo, a i sam Molčan je naveo da je ga je iznenadilo kako su se kockice složile.
„Smešno je kako funkcioniše univerzum. Prošle nedelje u Lionu smo videli žreb i pomislio sam: Vau. Pre svega sam morao da pobedim prvo kolo, fokusirao sam se na taj meč. Znao sam duboko u sebi da ako pobedim imam šansu da igram protiv Novaka i to je zabavno, sada smo tu“, naveo je Molčan.
Mladi Slovak je već jednom igrao sa Đokovićem – u Beogradu, a sa Vajdom se upoznao prošle godine, pitajući ga kako da pronađe dobrog trenera i to je postao Karol Bek.
„Kada je objavio da se rastao sa Novakom, pitao sam ga za pomoć, za pripremu turnira, video sam da je pozitivan, o mojoj igri, da smo se povezali. Pričali smo da se pridruži timu i evo nas. Za sad je sve savršeno, razumemo se, nema drugih mišljenja jer ovo može biti veoma dramatično, ako jedan trener govori jedno, a drugi nešto drugo. Ipak, oni su na istom putu, misle iste o mom napretku, razumemo se veoma dobro", rekao je Molčan.
Neminovno je da je tema razgovora Molčana i Vajde – i Đoković.
„Više ja pitam o Novaku, šta radi tokom treninga, posle mečeva. Ne počinje da priča o Đokoviću, to dođe slučajno. Pokušavam da učim svaki dan jer je on najveća knjiga tenisa danas. Ono što je funkcionisalo za Novaka možda neće za mene. Ima stvari koje moram da unapredim, postajao je sve profesionalniji, a sada je najveći profesionalac“, zaključio je Molčan.
Duel Đokovića i Molčana je na programu od 14.30.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala