- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Podrška građanima u uslovima sankcija: Moskva uvodi kovid amnestiju

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMoskva posle podne
Moskva posle podne - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Moskovske vlasti će prestati da zahtevaju plaćanje neplaćenih kazni za kršenje koronavirusnih ograničenja, saopštio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Novčane kazne za kršenje svih kovid ograničenja, izuzev nepoštovanja režima izolacije kod kuće tokom perioda zaraženosti virusom korona, koje je izrekla moskovska izvršna vlast i njima podređene institucije, potpadaju pod kompenzaciju“, navodi se u saopštenju na gradonačelnikovom blogu.

Prema rečima Sobjanjina, kovid amnestija stupa na snagu od 1. juna.
Obim vladinog programa procenjen je na 13,6 milijardi rubalja (otprilike 230 miliona evra), što će, u uslovima sankcionog pritiska, biti osetna podrška preduzećima i Moskovljanima.
U ruskoj prestonici je od početka pandemije otkriveno 2.768 577 slučajeva obolelih od kovida 19, oporavilo se 2.577.664 ljudi, a preminulo 43.641. Juče je u Moskvi otkriveno 229 novih slučajeva zaraženih virusom korona.
Podsetimo, brojne zapadne zemlje uvele su nove sankcije Moskvi nakon što je Rusija pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini.
Pogled na Moskvu - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
RUSIJA
Moskva na prvom mestu u Evropi na rang-listi inovacija koje pomažu u borbi protiv kovida
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala