- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Koju vrstu hleba treba da izbacite iz ishrane, naročito ako imate povišen šećer

hleb - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Osobe koje imaju visok šećer trebalo bi da regulišu svoju ishranu i da iz nje izbace sve namirnice koje potencijalno mogu izazvati još veći problem sa zdravljem.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Lekari su upozorili da čak i one namirnice za koje mislimo da su bezopasne i da slobodno možemo da ih jedemo, mogu i te kako imati loš uticaj na organizam.
Prema rečima doktorke Lize Jang, oni koji imaju visok šećer treba da izbegavaju jednu vrstu hleba, odnosno onu koja je pravljena od rafinisanih žitarica bez dodatnih vlakana. Zapravo, najbolje je jesti hleb koji je napravljen od celog zrna žitarica, koji je ujedno i najzdraviji.
„Ljudi sa visokim šećerom u krvi treba da jedu hleb bogat vlaknima, s najmanje tri grama vlakna po kriški“, kaže ona.
Zašto su vlakna bitna? Upravo zato što su ona ta koja pomažu kod regulisanja šećera u krvi. Takođe, veoma je bitno da izbegavate sve vrste hleba koje imaju šećer kao dodatak jer će doprineti povećavanju glukoze u krvi.
Doktorka podseća da postoje prosti i složeni i ugljeni hidrati. Prosti se sastoje od šećera poput fruktoze i glukoze, koji imaju jednostavnu hemijski strukturu koja se sastoji od jednog ili dva šećera.
Složeni su oni koji imaju tri ili više šećera koji su vezani. Oni imaju neposredan uticaj na šećer u krvi koji se postepeno povećava.
Prema učenju sa Harvarda, hrana poput belog hleba se brzo vari i uzrokuje značajne fluktuacije šećera u krvi, što može dovesti do povećanog rizika od dijabetesa tipa 2, bolesti srca i prekomerne težine, preneo je „Objektiv“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala