- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Herojskim suzama u legendu! /foto, video/

© AP Photo / Michel EulerŽo-Vilfred Conga
Žo-Vilfred Conga - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Žo-Vilfred Conga, teniski Muhamed Ali, završio je profesionalnu karijeru porazom u prvom kolu Rolan Garosa od Kaspera Ruda, ali nije dozvolio da se njegov finalni meč brzo završi – pružio je veliki otpor i osvojio jedan set protiv osmog tenisera sveta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Conga je završio duel u suzama zbog povrede desnog ramena, ali i uz ovacije publike koja mu je tokom celog meča pružala veliku podršku.
Meč je trajao nešto više od tri i po sata, 6:7, 7:6, 6:2, 7:6 a Conga u 38. godini napušta profesionalni tenis sa osvojenih 18 trofeja i zarađenih 22,5 miliona dolara.
Conga je bio briljantan u prvom setu, igrao je kao mladić i kroz taj-brejk je stigao do vođstva od 1-0.
Delovalo je da će i u drugom biti blizu osvajanja, ponovo je izborio taj-brejk, ali je bilo jasno da je već iscrpeo svoje snage.
Treći je bio lagan za Ruda, a u četvrtom je viđena prava drama – Conga je uspeo da napravi brejk i povede sa 6:5, ali je potom doživeo povredu ramena koja mu je onemogućila dobre servise zbog čega je briznuo u plač.
Medicinski tim je pokušao da mu ublaži bol, ali je povreda bila jača od želje i na kraju je morao da prizna poraz, uz ovacije publike.
Novak Đoković i Marijan Vajda  - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SPORT
Novak i Marijan – prvi put rivali!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala