- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Voda s limunom: Čarobni napitak ili mit?

CC0 / Pixabay / Limunada
Limunada - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Ispijanje vode s limunom u jutarnjim satima postalo je ritual za mnoge ljude koji žele da smršaju i poboljšajusvoje zdravlje. Iako ne postoje naučni dokazikoji potvrđuju da ova navika pomaže pri mršavljenju, ona nije loša. Štaviše, reč je o zdravoj navici.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Taj napitak nudi solidnu dozu vitamina C odmah posle buđenja, a stručnjaci su otkrili glavni učinak koji ta praksa ima na telo, konkretno na bešiku.
Nutricionista i dijetetičar Kolin Kristensen kaže da ova zdrava kombinacija, koju su popularizirali influenseri i dali joj status čarobnog eliksira, nije nikakva izuzetna tečnost za detoksikaciju niti može učiniti čuda za vašu težinu, ten, mokraćni trakt i probavu.
Reč je uglavnom o mitovima, tvrdi ona, prenosi portal Indeks.
“Prednosti vode s limunom dolaze od ispijanja vode, a ne samog limuna”, kaže Kristensen.
“Ispijanje adekvatne količine vode može pomoći našem telu da funkcioniše pravilno, što apsolutno može uticati i na zdravlje bešike“, dodaje.
Studija iz 2015. godine, objavljena u časopisu Medicine, otkrila je da velik unos vode razređuje koncentraciju urina i smanjuje njegovu kiselost i uklanja višak soli iz tela, čime se smanjuje rizik od razvoja kamena i peska u bubregu za 60 odsto.
Dok su druge studije sugerisale da je ispijanje limunovog soka ili drugih kiselih sokova povezano sa smanjenjem rizika od peska i kamena u bubregu, ova studija nije pronašla takvu vezu.
“Ako vam voda s limunom pomaže da popijete više vode, uživajte!”, zaključuje Kristensen.
Visoke temperature u maju mesecu i malo padavina, već utiču na ljude i načine života. Kako to sve izgleda iz ugla meteorologa Nedeljka Todorivića, poslušajte u emisiji "Energija Sputnjika".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala