- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski i kineski bombarderi patrolirali 13 sati – imali i pratnju /video/

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaTu-95MS
Tu-95MS - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Strateški bombarderi Rusije i Kine, Tu-95MS i Hun-6K, obavili su zajedničku vazdušnu patrolu u ​​azijsko-pacifičkom regionu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vojni resor dodaje da su u određenim fazama leta strateške nosače raketa pratili avioni F-2 južnokorejskog vazduhoplovstva i F-15 japanskog vazduhoplovstva.
„Vazdušno-kosmičke snage Rusije i vazduhoplovne snage Narodnooslobodilačke armije Kine zajedno su patrolirale u azijsko-pacifičkom regionu 24. maja 2022. godine. Grupa koju čine strateški nosači raketa Tu-95MS Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Hun-6K vazduhoplovnih snaga Narodnooslobodilačke armije Kine obavila je vazdušnu patrolu iznad akvatorija Japanskog i Istočnog kineskog mora“, precizira se u saopštenju Ministarstva.
Prema navodima ruskog vojnog resora, let je trajao otprilike 13 sati. Lovačku pratnju za grupu bombardera obezbedili su avioni Su-30SM Vazdušno-kosmičkih snaga.
Prilikom izvršavanja zadataka avioni obe zemlje postupali su striktno u skladu sa odredbama međunarodnog prava i nije dozvoljeno narušavanje vazdušnog prostora stranih država, dodaje Ministarstvo. Let se odvijao u okviru realizacije plana vojne saradnje za 2022. godinu i nije usmeren protiv trećih zemalja, napominje resor.
Strateški bombarder-nosač raketa Tu-95MS  - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
RUSIJA
Ruski bombarderi četiri sata patrolirali iznad Belorusije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala