- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Otvoreni smo za ekonomsku saradnju sa svima, spremni smo i da je proširimo

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da uprkos sankcijama Moskva namerava da ostane otvorena za ekonomsku saradnju sa svim zemljama sveta i da će, štaviše, proširiti saradnju sa zemljama koje su zainteresovane za to.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Važan je čitav sistem pitanja – a to je organizovanje pogodne platne infrastrukture u nacionalnim valutama, uspostavljanje naučno-tehnoloških veza, povećanje kapaciteta logističkih lanaca, povećanje njihove efikasnosti i stvaranje novih ruta za prevoz robe“, rekao je predsednik na sastanku o problemima razvoja transportne infrastrukture.
Šef ruske države je takođe napomenuo da je u savremenim uslovima sve veći značaj diverzifikacije transportnih tokova.
„Postupci nekih zemalja, njihova želja da se zatvore od Rusije, ne da zatvore Rusiju, već da se zatvore od nje, čak i na svoju štetu, pokazali su koliko je važno i pravovremeno u savremenom svetu diverzifikovati transportne tokove, proširiti koridore u pravcu predvidljivih odgovornih partnera“, konstatovao je Putin.
Ruski lider je postavio zadatak da u narednim godinama ubrza razvoj infrastrukture u zemlji.
Razvoj infrastrukture je jedan od glavnih pokretača naše privrede, zapravo, svake privrede. Već mnogo godina dosledno, sistematski povećavamo logističke kapacitete Rusije, radimo to sa pogledom u budućnost, za dugoročni efekat na domaći biznis, za naše građane“, objasnio je predsednik.
Podsetimo, brojne zapadne zemlje uvele su nove sankcije Moskvi nakon što je Rusija pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini.
Američki državni sekreatar Entoni Blinken  - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
RUSIJA
Blinken: Posvetio bih Putinu pesmu „Nikada se nećemo pomiriti“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala