- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Moderna“ priprema vakcinu protiv majmunskih boginja

© Foto : RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaLaborant
Laborant  - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Dok se virus majmunskih boginja širi u Sjedinjenim Američkim Državama i u Evropi, farmaceutska kompanija „Moderna Inc.“ testira u pretkliničkim ispitivanjima potencijalne vakcine protiv te bolesti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da je potvrđena 131 infekcija virusom majmunskih boginja i još 106 sumnjivih pacijenata od kada je 7. maja prijavljen prvi slučaj otkriven izvan zemalja u kojima se zaraza tradicionalno širi, prenosi Rojters.
Iz kompanije „Moderna“ nisu odmah odgovorili na zahtev da pruže više detalja o vakcinama protiv majmunskih boginja.
Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti saopštili su da je vlada u procesu odobrenja distrfibucije vakcina protiv malih boginja, koju je napravila kompanija „Bavarian Nordik A/S“, za upotrebu u slučajevima majmunskih boginja, preneo je Tanjug.
vakcinacija - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SVET
Pripreme za vakcinaciju protiv majmunskih boginja u Francuskoj i Nemačkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala