Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Za obnovu Bogorodice Ljeviške 60 miliona dinara

© Foto : Đorđe StefanovićNovcem iz budžeta Republike Srbije obnovljen je i krov svetinje pod zaštitom Uneska.
Novcem iz budžeta Republike Srbije obnovljen je i krov svetinje pod zaštitom Uneska. - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je 60 miliona dinara za obnovu crkve Bogorodice Ljeviške u Prizrenu, koja je teško stradala tokom martovskog pogroma 2004. godine, saopštio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Petković je na Fejsbuku naveo da se danas poklonio u crkvi Bogorodice Ljeviške u Prizrenu i istakao da je reč o biseru naše srednjevekovne kulturne baštine na Kosovu i Metohiji i svetinji Srpske pravoslavne crkve koja je teško postradala u pogromu 2004. godine.
Crkva Bogorodice Ljeviške nalazi se na listi Uneska i vodi se kao ugrožena kulturna baština što, naglasio je Petković, njeno stanje i pokazuje.
„Naš zadatak je da brinemo o srpskoj kulturnoj baštini na KiM i zato smo kao Kancelarija za KiM za obnovu Bogorodice Ljeviške obezbedili 60 miliona dinara“, naveo je Petković.
Petković je ranije danas prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji u crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu kojom je obeležena slava Sveti Ćirilo i Metodije, koju danas proslavlja i Prizrenska Bogoslovija, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala