- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kako do dobre fizičke kondicije

CC0 / Pixabay / Trčanje
Trčanje - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Sa niskom temperaturom pada i motivacija za vežbanjem. Mnogi su u prethodnom periodu šetnju ili trčanje zamenili toplim domom uz po neku grickalicu. Sada svi žele ubrzano da se vrate u staru formu, ali - kako je najbolje do toda doći?
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Za sve one koji su bili neaktivni tokom zime ili oni koji tek sada prvi put pokušavaju da uđu u formu je rizično da ta fizička aktivnost bude visokog intenziteta. Svakako bi trebalo krenuti polako, najpre da bi se izbegle povrede, ali i da bi se održala motivacija“, kaže za RTS Jovana Todorović sa Instituta za socijalnu medicinu, Medicinskog fakulteta u Beogradu.
Prema njenim rečima, glavno je da se krene polako i postepeno povećava intenzitet i dužina treninga.
U svemu tome veliku ulogu igra i ishrana, koja može da pomogne i u gubitku težine, ali i održavanju dobre forme.
„Kao i što ne treba previše intenzivno početi sa vežbanjem, tako i sa dijetama ili promenom ishrane ne treba ići od početka previše strogo, jer se najčešće gubi motivacija i dolazi do jo-jo efekta“, kaže specijalistkinja ishrane dr Veroslava Stanković.
Posebno je lako napraviti zdravu, hranljivu i ukusnu ishranu tokom proleća i leta kada su na raspolaganju sveže namirnice u prodavnicama i pijacama.
Savetuje se da se nedeljno vežba 150 minuta, da treba biti svestan da suvišni kilogrami neće prestati preko noći i da treba biti umeren u svemu.
Mladi luk - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
DRUŠTVO
Šta se dešava u organizmu ako svaki dan jedete mladi luk
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala