- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kakav učinak na zdravlje ima silikon iz piva

CC0 / Unsplash / Pivo
Pivo - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Američka istraživanja su pokazala da osobe koje piju pivo imaju manje šanse da obole od Alchajmera. Naime, silikon u pivu pomaže u sprečavanju opadanja moždanih funkcija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Stručnjaci navode da čaša piva dnevno smanjuje rizik od srčanih bolesti. Studija je pokazala da oni koji na ovaj način konzumiraju pivo imaju 42 odsto manje šanse da obole od srčane bolesti, u odnosu na one koji ne piju. Preporučuje se pivo od pet odsto alkohola.
Za jačanje kostiju odgovoran je silikon u pivu, isti onaj koji utiče na pozitivan rad moždanih funkcija. Studija je pokazala da osobe koje unose umerenu količinu piva imaju jaču gustinu kostiju od onih koji ne konzumiraju pivo, dok oni koji konzumiraju previše ovog pića, imaju preslabe kosti.
Stvar je u umerenosti, koja itekako može da se primeni kada je zdravlje u pitanju.
Studija Evropske asocijacije za izučavanje dijabetesa pokazala je da osobe koji piju do četiri puta nedeljno imaju manje šanse da obole od dijabetesa. Oni koji konzumiraju više od ove količine nedeljno, za 21 odsto su manje izloženi riziku oboljevanja od šećerne bolesti. Prema tvrdnjama stručnjaka, pivo sprečava nagli porast šećera u krvi.
Pivo pomaže zubima da zadrže belu boju. Ono sprečava rast i razvoj bakterija koje se formiraju na zubima. Pivo je testirano na bakterije koje su krive za razvoj karijesa i bolesti zuba, i otkriveno je da ono blokira njihovu aktivnost.
Pivo sadrži antizapaljenska svojstva pa na taj način štiti organizam od zapaljenja koja mogu biti uzrok mnogih bolesti. Zahvaljujući hmelju, pivo je idealno sredstvo u borbi protiv prehlade i infekcije pluća. Istraživanja su takođe pokazala da pivo odlično reaguje na pritisak, odnosno snižava ga.
Ovaj napitak sprečava stvaranje kamena u bubregu. Finski naučnici su otkrili da konzumiranje piva smanjuje ovaj rizik za 40 odsto. Veruje se da je reč o količini tečnosti koja pokreće bubrege da rade više.
Pivo sadrži posebne nutrijente koji su hranljivi. Bogat je vitaminom B i proteinima, a pritom sadrži podjednaku količinu antioksidanasa kao i vino. Takođe, bogato je nijacinom koji je odličan za kosu, kožu i rad creva, preneo je DDL.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala