Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Hag ponovo traži Šešelja i još sedam Srba

© Tanjug / JAROSLAV PAPPredsednik SRS Vojislav Šešelj
Predsednik SRS Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da mu je policija uručila poziv da dođe na saslušanje pred istražiteljima Haškog tribunala.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Poziv je stigao i za osam sadašnjih i bivših članova tima za pomaganje Šešeljeve odbrane pred Haškim tribunalom, javljaju "Novosti".
Naime, osam državljana Srbije haški istražitelji žele da ispituju o navodnom "kršenju pravilnika o neobelovadivanju tajnih podataka i identiteta zaštićenih svedoka".
Na spisku su još i Ljiljana Mihajlović, Ognjen Mihajlović, Miljan Damjanović, Marina Ristić, Nemanja Šarović, Marina Raguš i Miroljub Ignjatović.
Haški istražitelji nameravaju da razgovore sa sadašnjim i bivšim članovima Šešeljevog tima obave krajem juna, a sa Šešeljem prvog jula.
Podsećamo, Haški tribunal je protiv Šešelja vodio postupak koji je trajao 15 godina, čime je flagrantno prekršeno njegovo pravo na suđenje u razumnom roku.
Šešelj se u februaru 2003. godine dobrovoljno predao Haškom tribunalu, u čijem pritvoru je bio gotovo 12 godina, do novembra 2014.
Hag je protiv Šešelja vodio i čak tri postupka za "nepoštovanje suda".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala