- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Evropska komisija o isporukama ukrajinskih žitarica: Neophodan je dijalog sa Rusijom

© Sputnik / Igorь Ageenko / Uđi u bazu fotografijaPšenica
Pšenica  - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je izjavila da je neophodno razgovarati sa Rusijom kako bi se obezbedile isporuke ukrajinskih žitarica.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ona je u intervjuu Rojtersu navela da je neophodna neka vrsta dijaloga sa Rusijom kako bi se došlo do ukrajinskih žitarica, kao i da je potrebno da se pronađe rešenje kako bi se formirali koridori za transport.
Litvanski ministar spoljnih poslova Gabrijelijus Landsbergis ranije je predložio stvaranje pomorske koalicije za deblokiranje isporuka žitarica iz Ukrajine. On je naveo da prevoz može da se obavi preko Odese za šta je potreban dogovor sa Turskom, deminiranje oblasti Crnog mora i da se osigura pratnja ukrajinskim brodovima.
Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras založila se takođe za stvaranje koalicije.
Nije samo Velika Britanija ta koja može da obezbedi zaštitu teretnih brodova sa žitaricama, već i zemlje koje će biti direktno pogođene prehrambenom krizom, uključujući Egipat, dodala je ona.
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
SVET
Bajden želi ukrajinsku pšenicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala