- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazovićeva Vlada povukla iz skupštinske procedure Zakon o popisu

© Sputnik / Radoje PantovićSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Nova crnogorska Vlada Dritana Abazovića povukla je iz skupštinske procedure niz prijedloga bivše vlade, među kojima i Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova koje je predložilo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prijedlog zakona o popisu utvrđen je na 53. sjednici Vlade od 29. decembra prošle godine.
U diskusiji je tada istaknuto da će se donošenjem ovog Zakona omogućiti priprema, organizacija i sprovođenje popisa, u cilju dobijanja sveobuhvatnih podataka o stanovništvu, domaćinstvima i stanovima u Crnoj Gori.
„Predloženim odredbama se na jasan način pravno regulišu nadležnosti, prava i obaveze Uprave za statistiku, ministarstava, jedinica lokalne samouprave i drugih organa i organizacija u vezi s pripremama i sprovođenjem Popisa stanovništva. Takođe, ovim Zakonom se regulišu prava i obaveze lica koja se obuhvataju Popisom i lica koja neposredno obavljaju poslove Popisa, način i obim prikupljanja, upotrebe i zaštite prikupljenih podataka i objavljivanje rezultata Popisa“, navedeno je ranije iz Krivokapićeve vlade.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala