- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta se krije iza odluke da Austrija „skloni“ Srbina?

© AP Photo / Mihai BarbuAleksandar Dragović i Goran Pandev u duelu
Aleksandar Dragović i Goran Pandev u duelu  - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Aleksandar Dragović, fudbaler Crvene zvezde, nije dobio poziv selektora Austrije Ralfa Ragnika za predstojeće utakmice, uključujući i meč sa Hrvatskom, što je, kako navode iz tamošnjeg Fudbalskog saveza, povredilo stamenog štopera.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dragović je u martu odigrao i 100. utakmicu za reprezentaciju Austrije, ali ga novi selektor, izgleda, ne vidi u svom timu.
Tri meča dele Dragovića od statusa rekordera po broju nastupa za Austriju, međutim nije izvesno da će uspeti da nadmaši Andreasa Hercoga, što je Srbinu sa austrijskim pasošem saopšteno telefonskim putem.
„To je bila verovatno najteža kadrovska odluka. Drago ima 100 utakmica, vidno je razočaran što nije u timu. Razumemo ga, želeo je da hude tu. svi znamo šta imamo u njemu, ali na poziciji štopera imamo natprosečan kvalitet i kvantitet“, rekao je direktor reprezentacije Peter Šetel.

Gde je zapelo?

Šetel je između redova naveo da je jedan od razloga za izostanak Dragovića i to što on nastupa u Superligi Srbije.
„Imamo mnogo dobrih igrača koji igraju na njegovoj poziciji u jačim ligama“, naveo je Šetel.
Moguće je da je tako, ali je takođe jasno da je Dragović tokom sezone nastupao u Ligi Evrope i to na visokom nivou jer je sa Crvenom zvezdom stigao do osmine finala takmičenja i borio se protiv Rendžersa, koji je kasnije učestvovao u meču za titulu protiv Ajntrahta iz Frankfurta.
Dragović je ispod prosečnu ocenu, ako je verovati specijalizovanom servisu Sofaskor, imao samo u duelu sa Mitjilendom i ona je iznosila 6,4, ali vredi napomenuti da je često sam držao kompletnu odbranu crveno-belih i da je jedan od najzaslužnijih za petu titulu u nizu u srpskom fudbalu.
Zlatan Ibrahimović - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
SPORT
Četiri uslova da bi se bilo – Zlatan! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala