- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija ostaje pouzdan snabdevač hranom i energijom

© Sputnik / Artem Kreminsky / Uđi u bazu fotografijaŽetva na Krimu
Žetva na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Rusija ostaje pouzdan snabdevač hranom i energijom, izjavio je zamenik ambasadora Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Čumakov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Ponovo potvrđujemo da Rusija ostaje pouzdan snabdevač energetskih resursa i hrane. Nadamo se da ćemo od 1. avgusta i do kraja ove godine moći da ponudimo 25 miliona tona žitarica za izvoz preko luke Novorosijsk. Spremni smo da razgovaramo i o drugim kupovinama, kao što je izvoz 22 miliona tona đubriva u periodu jun-decembar", rekao je Čumakov na sednici Generalne skupštine UN.
Ruski diplomata je odbacio sve optužbe i pokušaje da se na Rusiju prebaci odgovornost za komplikovanu globalnu situaciju s hranom.
"Treba imati na umu da nije naša zemlja već Ukrajina blokirala brodove u svojim lukama i minirala njihove vode, dok Rusija svakog dana otvara humanitarni koridor za brodove da plove jugozapadno od ukrajinskih teritorijalnih voda", kazao je Čumakov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala