Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Prekinuta rekreativna nastava, 137 dece iz beogradske škole se razbolelo

CC0 / Pixabay/Vic_B / Dete koje ima temperaturu
Dete koje ima temperaturu - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Čak 137 dece i troje nastavnika OŠ „Jovan Miodragović“ iz Beograda dobilo je stomačni virus tokom rekreativne nastave u Sokobanji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nekoliko učenika imalo je i temperaturu, a agencija i škola u kontaktu su sa nadležnim zavodima za javno zdravlje u Zaječaru i Beogradu.
Učenici 3. i 4. razreda boravili su u Sokobanji do 15. maja, kada su se zbog tegoba vratili kući.
Kako su kazali roditelji, deca su najpre počela da se žale na bol u stomaku, ali situacija nije delovala ozbiljno sve dok nisu neki od njih dobili proliv i temperaturu.
U školi navode da je reč o stomačnom virusu, a agencija koja je organizovala rekreativnu nastavu odmah je kontaktirala Zavod za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara. Pošto su se deca vratila u Beograd i pošto je bilo potrebno da se uzme još biološkog materijala za analizu, slučaj je preuzeo beogradski Zavod za javno zdravlje, piše Telegraf.
„Izolovan je stomačni virus, Zavod za javno zdravlje je uzorkovao biološki materijal neke dece i pronađen je norovirus. Agencija se obratila „Timoku“, to je institut iz Zaječara, koji je prosledio sve GZJZ iz Beograda. Bili smo u neprestanom kontaktu sa njima, dostavili imena dece koja su imala simptome. Oni će to dalje proslediti Zavodu u Zaječaru, pa će oni preduzeti mere iz svoje nadležnosti“, objasnili su u školi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala