- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Patrijarh Porfirije stigao u posetu MPC Ohridskoj arhiepiskopiji

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/Mitropolija crnogorsko-primorska/Žarko DraškovićPatrijarh Porfirije u manastiru Ostrog
Patrijarh Porfirije u manastiru Ostrog - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Patrijarh srpski Porfirije stigao je danas, na poziv arhiepiskopa ohridskog i makedonskog Stefana, u posetu Makedonskoj pravoslavnoj crkvi - Ohridskoj arhiepiskopiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Patrijarha srpskog i sveštenu pratnju na Međunarodnom aerodromu u Skoplju dočekali su mitropolit prespansko-pelagonijski Petar, episkop heraklejski Kliment i ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.
U patrijarhovoj pratnji stigli su i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i episkopi sremski Vasilije, bački Irinej, zvorničko-tuzlanski Fotije, kruševački David, remezijanski Stefan i izabrani šabački Jerotej.
U poslepodnevnim časovima, arhiepiskop ohridski i makedonski Stefan primio je patrijarha srpskog Porfirija sa sveštenom pratnjom u svojoj rezidenciji u Skoplju.
Sastanku je, pored navedenih arhijereja, prisustvovao i mitropolit debarsko-kičevski Timotej, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala