Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada Beograda 11. juna

© Foto : TANJUG/ OKSANA TOSKICSpasovdan , slava grada Beograda
Spasovdan , slava grada Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević sazvao konstitutivnu sednicu novog saziva gradskog parlamenta za 11. jun.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"U skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Poslovnikom Skupštine grada Beograda, poštujući rokove kojima je predviđeno da predsednik Skupštine grada iz prethodnog saziva, u roku od 10 dana od dana objavljivanja Rešenja o dodeli odborničkih mandata, pokreće proceduru za konstituisanje novog saziva skupštine, doneo sam odluku da sazovem konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda, koja će se održati 11. juna 2022. godine", naveo je Nikodijević u pisanoj izjavi za Tanjug.
Konstitutivna sednica podrazumeva da odbornici biraju predsednika Skupštine grada, zamenika predsednika, sekretara i zamenika sekretara.
Do izbora predsednika Skupštine grada, sednicom predsedava najstariji odbornik novog saziva Skupštine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala