- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Erdogan o ulasku Švedske u NATO: Ne možemo da zatvaramo oči na sankcije Stokholma prema Ankari

© AP Photo / Turkish Presidency, PoolPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Turska ne može da ostavi po strani sankcije Stokholma protiv Ankare kada se razgovara o članstvu Švedske u NATO-u, izjavio je turski predsednik Redžeš Tajip Erdogan.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Iako je očigledna vitalna uloga koju igramo u Alijansi i međunarodnim organizacijama čiji smo članovi, neki od naših saveznika i dalje govore o ukidanju sankcija. Ne možemo da stavimo po strani sankcije Švedske protiv nas“, poručio je predsednik.

On je ocenio da politika širenja NATO-a, u kojoj, kako je rekao, nisu zaštićeni fundamentalni aspekti bezbednosti, neće doprineti ni Turskoj, ni Alijansi.
Turska računa na to da će umesto beskorisnih izjava NATO preduzeti konkretne korake kako bi otklonio njenu zabrinutost u vezi sa mogućim stupanje Švedske i Finske u NATO, napomenuo je Erdogan.

„Nismo dobili od partnera iz NATO-a adekvatnu podršku u pitanjima borbe protiv terorizma. Ne možemo da zatvorimo oči na sankcije koje nam je Švedska uvela, nema objašnjenja za njih. Obzirom da je uloga koju igramo u NATO-u jasna, i dalje diskutujemo o ukidanju sankcija sa našim saveznicima“, naglasio je tuski lider.

S tim u vezi, konstatovao je da Ankara nije dobila podršku koju je očekivala od svojih saveznika ni u zadovoljavanju svojih odbrambenih potreba, niti u svojoj 40. godišnjoj borbi protiv terorizma.
„Naša zemlja je više puta bila izložena otvorenim i prikrivenim sankcijama, pretnjama, pritiscima i ucenama“, dodao je Erdogan.
Govornica u konferencijskoj sali u sedištu NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
SVET
Kontra-efekat pritiska na Tursku: Da li NATO sam sebi kopa jamu zbog Finske i Švedske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala