- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski topovi uništili američke haubice u Ukrajini /video/

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaPaljba iz oruđa "Giacint" kalibra 152 mm na vojnim vežbama na poligonu Pavenkovo Baltičke flote Rusije
Paljba iz oruđa Giacint kalibra 152 mm na vojnim vežbama na poligonu Pavenkovo Baltičke flote Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Baterija ruskih samohodnih topova „Giacint S“ uništila je ukrajinsku jedinicu haubica M-777 američke proizvodnje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Samohodne haubice „Giacint S“ pobedile su u protivbaterijskoj borbi ukrajinske haubice M777 američke proizvodnje, izjavio je komandant ruske baterije u obraćanju na video-snimku koji je objavio ruski vojni resor.

„Jedna od naših meta bile su vučne haubice M777 kalibra 155 milimetara američke proizvodnje“, precizirao je komandant, dodajući da je tokom paljbe uništena baterija.
Prema njegovim rečima, domet gađanja „Giacinta S“ konvencionalnim projektilom iznosi 28,5 kilometara.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koje već osam godina maltretira i nad kojima vrši genocid kijevski režim“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Nakon čega su usledile i najoštrije do sada sankcije Zapada protiv Rusije.
Ka-52 Aligator - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
RUSIJA
Ruski „Aligatori“ uništili kamufliranu vojnu tehniku u Ukrajini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala