- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Akcionari kineskog giganta odlaze sa Vol Strita

© AFP 2023 / TIMOTHY A. CLARYNjujorška berza
Njujorška berza - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Akcionari kineskog giganta za naručivanje prevoza putem mobilne aplikacije, Didi Globala, odlučili su velikom većinom glasova da ta kompanija napusti Njujoršku berzu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na vanrednoj generalnoj skupštini Didi Globala, održanoj danas, 96,26 posto akcionara je glasalo za delistiranje Didijevih akcija sa Njujorške berze, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Rojters.
Didi, koji je prošlog meseca zakazao Generalnu skupštinu za 23. maj na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bio plan za delistiranje na Vol Stritu, naveo je tada da neće podneti zahtev za izlistavanje njegovih akcija na bilo kojoj drugoj berzi dok postupak izlaska sa berze u Njujorku ne bude završen.
Iz kompanije ne kažu da li će i kada uspeti da dobiti saglasnost za kotiranje njihovih akcija na berzi u Hong Kongu nakon povlačenja iz Njujorka.
Didi namerava da 2. juna ili nešto kasnije podnese zahtev američkoj Komisiji za hartije od vrednosti za uklanjanje njegovih američkih depozitarnih akcija sa Vol Strita.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala