Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Za razliku od Zapada, Rusija nas nije bombardovala i nije tražila da priznamo Kosovo

© Sputnik / Lola ĐorđevićSkup podrške Rusiji iz Beograda
Skup podrške Rusiji iz Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
Pratite nas
Komentarišući zahteve Zapada da Srbija uvede sankcije Rusiji, ministar policije Aleksandar Vulin je ukazao na činjenicu da Moskva, za razliku od Zapada, nikada nije bombardovala Srbiju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Rusija nas nikad nije bombardovala, nije tražila da priznamo Kosovo... Morate da vodite računa o vašim interesima. Znam, predstavnici velikih sila će reći ''ne gledajte u prošlost''. Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je on državnik, slobodni lider, što je apsolutna istina. Većina lidera u EU su suvereni, kao da vladaju teritorijama, a ne državama", rekao je Vulin za TV Prva.
"Vučić je bio jasan, rekao je da ćemo voditi računa o sebi, svom obrazu, prošlosti, budućnosti. Ne možemo da zaboravimo da je Rusija sprečila rezoluciju Velike Britanije iz 2015. godine u Ujedinjenim nacijama, da su Srbi genocidan narod. Ne znam odakle predsedniku Vučiću ta hrabrost, niko drugi ne bi imao tu hrabrost i izdržljivost. Znam lično koliko on trpi, hvala mu na tome", dodao je Vulin.
Vulin je ponovio da je protiv uvođenja sankcija Rusiji.
"Da li bi uvođenje sankcija Rusiji nešto promenilo u ekonomiji Rusije? Ne bi. Zašto se toliko insistira na tome? Zašto se, onda, ne kaže: ''Vi, Srbi, ne možete da birate prijatelje, mi ćemo da vam odaberemo''. One ranije pritiske koje sam video u Briselu, to je ništa naspram onoga što se sada dešava prema našoj zemlji", istakao je Vulin.
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
SRBIJA
Vulin: Dojave o bombama su kao korona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala