- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski parlament glasao za nove antiruske korake: Na udaru ekonomski odnosi sa Moskvom

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZgrada Vrhovne rade Ukrajine
Zgrada Vrhovne rade Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
Pratite nas
Ukrajinski parlament podržao je nove korake koji predstavljaju još jedan udarac na odnose sa Moskvom, između ostalog, ekonomske, saopštio je poslanik Vrhovne rade Ukrajine Jaroslav Železnjak.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je rekao, ukrajinski parlament glasao je za raskid sporazuma sa Rusijom o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.
„Između Ruske Federacije i Ukrajine sada ne postoji Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja. Raskid Sporazuma podržala su 292 glasa. To je još jedan udarac na ekonomske odnose sa Rusijom. Sada će prihodi dobijeni u zemlji agresora biti oporezivani i u Ukrajini“, istakao je Železnjak.
Prema njegovim rečima, ukrajinska Rada takođe je usvojila zakon o zabrani uvoza u zemlju medicinskih preparata proizvedenih u Rusiji i Belorusiji.
„Glasali smo za sledeće izmene: povlačenje iz Sporazuma o ovekovečavanju sećanja na hrabrost i junaštvo naroda Zajednice nezavisnih zemalja (ZND) u Velikom otadžbinskom ratu, povlačenje iz Sporazuma sa ZND u borbi protiv ilegalne migracije, povlačenje iz sporazuma sa ZND o zajedničkom poljoprivrednom tržištu“, napisao je ukrajinski poslanik na svom Telegram kanalu.
U isto vreme, poslanica Rade Olga Sovgirja prenela je da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski najavio da će parlamentu uskoro biti podnet nacrt zakona o posebnom pravnom statusu poljskih državljana u Ukrajini.
Nešto ranije je ukrajinski parlament izglasao produženje ratnog stanja i opšte mobilizacije za tri meseca, do 23. avgusta, prenela je „Strana.ua“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Zgrada Vrhovne rade u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
RUSIJA
Vrhovna rada donela zakon o nacionalizaciji ruske imovine u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala