- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Otvaranje deonice 5 obilaznice oko Beograda sredinom juna /video/

© Foto : YouTube/Izgradnja Srbije, snimak sa ekranaObilaznica oko Beograda
Obilaznica oko Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
Pratite nas
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je sa predstavnicima izvođača radova prošao kroz tunel Straževica i najavio otvaranje deonice 5 obilaznice oko Beograda za 15. juni, a sektora 6 u narednih šest-osam meseci.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Tomislav Momirović je rekao da je zadovoljan dinamikom radova.
„I time što su kineski izvođači i domaći partneri shvatili koliko je ovo važan projekat za nas, jer nije samo građevinski, i samo tunel od oko 800 metara, nego obilaznica koja se gradi više od 30 godina. To jeste porazna slika našeg društva prethodnih decenija i moramo da je pošaljemo u istoriju", rekao je Momirović.
Dodao je da će završetkom ovog projekta biti poslat pozitivan signal.
Ukazao je na značaj završetka obilaznice oko glavnog grada jer to „omogućuje celoj Evropi da još brže prolazi kroz Beograd“.
„Zadovoljan sam. Hvala „Pauer Čajni“, izvođačima, „Putevima Srbije“ i „Koridorima Srbije“. Veliku stvar radimo i očekujem da ćemo obilaznicu pustiti 15. juna. A sektor 6 obilaznice u narednih šest-osam meseci“, rekao je on.
Odgovorni izvođač radova za mostove kompanije „Pauer Čajna“ Jovica Radić rekao je da je bilo dosta teških stvari tokom izgradnje od februara 2019. godine te da su one prevaziđene uz podršku Ministarstva.
„Trenutno nemamo nikakve prepreke da otvorimo tunel i deonicu sektora 5 narednog meseca“, rekao je Radić.
Dodao je da je tunel građen novom metodom, tako što je prvo rađen iskop kalote, a zatim iskop oporaca.
„Krajem 2021. godine započeli smo sa završnim radovima, opremanjem elektromašinskom, telekomunikacionom opremom i ITS-om. Ovo je rezultat vrednog rada kineskih i srpskih kolega u poslednje tri godine“, rekao je on, preneo je javni servis.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala