Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti u SAD zatražio da američki kamp Bondstil postane stalna vojna baza

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIBondstil
Bondstil - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti zatražio je, tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, da vojni kamp američkih pripadnika Kfora Bondstil postane stalna vojna baza SAD na Kosovu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kurti je rekao da je tokom posete Americi imao sastanke sa visokim zvaničnicima sa ciljem da se Kosovo i Sjedinjene Države što snažnije i više zalažu za zajedničke vrednosti i prioritete, objavio je „Reporteri“.
„Dugoročna posvećenost bezbednosti i miru Republike Kosovo, ubrzanje procedura za članstvo u NATO i Evropskoj uniji, povećanje američkih investicija i povećana pažnja bezbednosti Kosova, bile su neke od ključnih tema“, kazao je Kurti, dodajući da je imao sastanke i sa visokim zvaničnicima Bajdenove administracije u oblastima nacionalne bezbednosti i međunarodnog razvoja.
Kurti je rekao da je na svim sastancima isticao da je za bezbednost Kosova potrebna, kako je naveo, „demilitarizacija pojasa oko administrativnog prelaza Kosova sa Srbijom“, vraćanje vojnog kampa Bondstil kao stalne baze američke vojske i jača podrška Kosovskim bezbednosnim snagama, preneo je portal „Kosovo onlajn“.
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Kurti dobio odlikovanje u Americi /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala