- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Izbor predsednika Albanije: Niko se nije kandidovao

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Ervis.Reci/Cropped photo / Parlament Albanije u Tirani
Parlament Albanije u Tirani - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
Pratite nas
Drugi krug izbora za predsednika Albanije propao je pre nego što je i počeo, pošto se niko nije kandidovao za tu funkciju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Rok za podnošenje kandidature za predsednika Albanije istekao je danas u 16 sati i u tom periodu nijedna parlamentarna stranka nije predložila svog kandidata.
Sednica albanskog parlamenta, na kojoj bi trebalo da se obavi drugi krug izbora za predsednika države održaće se u ponedeljak u 18 sati, međutim ona se već unapred smatra neuspešnom, prenosi Albanijan post.
Ranije je poslanik opozicione Demokratske stranke Arbi Agaljiu izjavio da ta stranka neće predložiti nikoga dok se ne prihvati dokument te stranke u kome traže da opozicione stranke mogu da predlože četiri kandidata, kao i da se kandidat u poslednjih pet godina nije aktivno bavio partijskom politikom.
Kandidata nije predložila ni vladajuća Socijalistička partija.
Prema proceduri, predsednik Albanije se bira glasanjem u pet krugova. Ukoliko ni nakon pet krugova predsednik ne bude izabran, raspisuju se novi parlamentarni izbori, prenosi Kosovo onlajn.
Grb Albanije u Tirani - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
REGION
Albanski parlament odbacio rezoluciju o "Priznanju genocida u Srebrenici"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala