- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Može li Vinča nadmašiti „Tomu“ | Orbita kulture

© SputnikOrbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Koliko je kao pisac uzbuđen zbog toga što je počela ekranizacija njegovog nagrađivanog romana „Slučaj Vinča“, u novom izdanju „Orbite kulture“ pitamo pisca i lekara Gorana Milašinovića.
Za „Orbitu kulture“ objašnjava kako je kao koscenarista sarađivao sa rediteljem Draganom Bjelogrlićem i šta očekuje od filma „Lančana reakcija“ čije je snimanje počelo pre nekoliko dana.
Da li najnovijom knjigom „Čuvar buvlje pijace“ samo još jednom potvrdio da je stvarni život moguć, istinit i netaknut još samo u umetnosti – pitamo dragocenog hroničara sveta muzike, Petra Pecu Popovića.
Gde su koreni nezapamćenom totalitarizmu Zapada u kome je nemoguće čuti drugačije mišljenje, da li je sve to posledica vekovne rusofobije i gubitka kredibiliteta koji se medijski pokriva viškom emitovane mržnje, za Sputnjik otkriva profesor dr Milo Lompar.
U godini obeležavanja veka od rođenja Duška Radovića, njegov prijatelj akademik Matija Bećković priseća se dugog i velikog prijateljstva sa piscem i čovekom koji je sam bio – ceo jedan vek.
Kome piše ljubavna pisma mladi Momo Kapor, najpoznatiji beogradski šarmer, svetski putnik koji je Vorholovom agentu u Njujorku rekao svoje istorijsko „ne“, da li nam nova knjiga „Kaporova školica“ otkriva nove detalje iz života čoveka o kome smo verovali da znamo sve – o tome za „Orbitu kulture“ razgovaramo sa autorom ove knjige Aleksandrom Đuričićem.
Orbita kulture“ prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.
U želji da afirmiše prave vrednosti, ostaje verna sopstvenom sloganu koji glasi: „Kada ima kulture, niko ne primećuje, a kada je nema — primete svi“.
Sputnjikovu „Orbitu kulture“ uređuje Dejana Vuković, a emituje se svake subote u 10.00 na talasima Radija Studio B.
Orbita kulture, 21.05.2022.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala