- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ekstremisti pucali na kuće da optuže Ruse, ima mrtvih, sve snimali američki i ukrajinski novinari

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaČeličana Azovstalj u Marijupolju
Čeličana Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Kijevski režim izveo je novu provokaciju u cilju diskreditacije ruske vojske. Ukrajinske snage i neonacisti su u mestu Nikolajevka (LNR) iz artiljerijskog naoružanja pucali na kuće i stambene zgrade. Ima mrtvih i ranjenih a sve to su snimale ekipe američkih i ukrajinskih novinara da bi širili antiruske lažne vesti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je rekao rukovodilac Nacionalnog centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev, reporteri „Njujork tajmsa“ i ukrajinski novinari su fotografisali i snimali video-priloge tih napada i posledica koje su izazvali za koje su navodno odgovorne ruske snage.
„Unapred upozoravamo tzv. civilizovani Zapad da postoji plan da ova i druge lažne vesti o ‘zločinima Rusa’ uskoro budu objavljene u medijima i na internet sajtovima. Ovakvi potezi ukrajinskih vlasti još jednom pokazuju da nimalo ne mare za sudbinu običnih građana Ukrajine“, naveo je Mizincev.
On je ukazao i da ukrajinske snage nastavljaju da razmeštaju teško naoružanje u vrtićima i školama na teritoriji DNR i LNR.
Pri tome namerno ne sprovode evakuaciju civila jer neonacisti planiraju da ih upotrebe kao živi štit.
Prema rečima Mizinceva, u SAD i zemlje EU nastavljaju da cinično zatvaraju oči na mnogobrojne zločine ukrajinskih vlasti a objektivni prilozi u medijima su izolovane pojave.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala