- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski borac saznao užasne vesti: „Osetio sam neke čudne stvari“ /foto, video/

© AFP 2023 / Vaughn RidleyAleksandar Rakić
Aleksandar Rakić - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Aleksandar Rakić, najbolji srpski MMA borac, doživeo je katastrofalnu povredu kolena u meču života protiv bivšeg šampiona u UFC organizaciji Jana Blahovica zbog čega će morati na operaciju i dugu pauzu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Rakić je u meču koji je trebalo da pruži odgovor o tome ko će biti sledeći izazivač za pojas u poluteškoj kategoriji morao da preda pošto mu je desno koleno ispalo iz ležišta i izazvalo pucanje ligamenata.
„Rakić je pokidao prednje ukrštene ligamente i to je potvrdila magnetna rezonanca. Biće neophodna operacija“, naveo je novinar Arijel Helvani.
Rakić je tokom tri runde bio bolji od Blahovica, ali je sve palo u vodu posle teške povrede.
„Posle svega što mi se desilo shvatio sam da ću jednog dana biti šampion. To mi je rekao i Blahovic. Idem na operaciju, posle ću na rehabilitaciju“, rekao je Rakić.
Kako je naveo, koleno je načeo tokom priprema za duel.
„Tri nedelje pre borbe, tokom jednog od sparinga, izmenjivao sam sa svojim partnerom udarce u zglob. Znao sam da je Jan dobar u tome i zato smo morali da poradimo na tom segmentu. Udarao sam svog partnera, on je udarao mene i tako naizmenično. U jednom trenutku udario sam ga malo jače, pa sam previše istegao nogu. Osetio sam neke čudne stvari u svom kolenu, ali nisam tome pridavao previše pažnje. Posle tri runde, promenio sam sparing partnera. Kao zamena došao je teškaš, rvač od 120 kilograma. Osetio sam u četvrtoj rundi sparinga da mi koleno nije stabilno kao inače. Nisam se dobro osećao i nešto je bilo čudno s kretnjama. Zatim je sparing partner krenuo u rušenje, ja sam to odbranio i koleno je iskočilo. Nakratko smo stali, ali smo završili sparing. Fizioterapeut je odradio testove, sve se činilo dobro, iako sam osećao bol. Nekoliko dana nisam sparingovao i osećao sam se bolje. Verovao sam da je moje koleno 100 odsto zdravo. Ali doktor mi je rekao da se moralo dogoditi barem malo napuknuće, jer se ovo ne bi desilo u meču“, istakao je Rakić.
On se nada da će se što pre vratiti borbama, a već ima iskustva sa teškim povredama kolena pošto je već dva puta operisao levo.
Aleksandar Rakić - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SPORT
Rakić je imao san, ali ga je „izdalo“ koleno u borbi karijere /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala