Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Večera u Belom dvoru u čast zasedanja Sabora SPC /foto/

Beli dvor - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević priredio je večeras tradicionalnu večeru u čast redovnog prolećnog zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve, a poštujući tradiciju koju je započeo po povratku kraljevske porodice u zemlju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Večeri u Belom dvoru prisustvovali su patrijarh Porfirije, mitropolit Crnogorsko-primorski Joanikije i episkopi SPC, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, Vladimir Roganović, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama i članovi savetodavnih tela Karađorđevića.
„Veoma sam srećan što mogu da vas dočekam u domu moje porodice. Ovo tradicionalno okupljanje je primer zajedništva i saradnje za opšte dobro. Crkva i Kruna su uvek bile bliske i zajedno radile za dobro našeg naroda i naše zemlje, i to će nastaviti i u budućnosti. To su dve institucije koje zajedničkim snagama donose stabilnost Srbiji“, kazao je Aleksandar Karađorđević.
Rekao je i da veruje da će SPC na čelu sa patrijarhom Porfirijem nastaviti da vodi srpski narod na putu jedinstva i sloge.
Zahvalivši na gostoprimstvu prestolonasledniku Aleksandru, patrijarh mu je poželeo sreću i blagostanje porodici, ističući da je to „prva porodica Srbije“, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala