- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šreder i Vornig napustili Rosnjeft

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik odbora akcionera "Nord strim 2" Gerhard Šreder na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu
Predsednik odbora akcionera Nord strim 2 Gerhard Šreder na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder i bankar Matijas Vornig saopštili su da više nisu u mogućnosti da obavljaju svoje dužnosti u Savetu direktora „Rosnjefta“, saopštila je kompanija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„'Rosnjeft' razume odluku Šredera i Varniga i zahvaljuje im za iskrenu podršku", dodaje se u saopštenju kompanije.
Vlada Nemačke je saopštila da je obaveštena o Šrederovoj odluci da ne produžava ovlašćenja u „Rosnjeftu“.
„Primili smo k znanju ta saopštenja, ali ja sam video samo saopštenja informativnih agencija“, rekao je portparol nemačke vlade Štefan Heberštrajt, bez dodatnih komentara.
Nemački Bundestag je juče većinom glasova podržao odluku da se Šrederu oduzme deo privilegija koje ima kao bivši nemački kancelar. Odluka je obrazložena njegovim angažmanom u „Rosnjeftu".
Gerhard Šreder - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
RUSIJA
Bundestag oduzeo Šrederu deo privilegija bivšeg kancelara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala