Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Nekima smeta što u Crnoj Gori žive Srbi“: Reakcija Srbije na zahtev da se odrekne svojih korena

© Sputnik / Nebojša PopovićSrpska i crnogorska zastava uvezane na molebanu u Podgorici
Srpska i crnogorska zastava uvezane na molebanu u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je na zahtev crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova da se sa sajtova ambasada ukloni deo iz istorije Srbije u kojem se navodi da su Duklja i Zeta bile plemenske oblasti srednjevekovne Srbije, jer u Crnoj Gori tvrde da je to netačno.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije navodi da Crnu Goru poštuje kao suseda i kao suverenu i nezavisnu zemlju, ne sporeći pravo na njenu državnost
Nemaju, kažu, šta da komentarišu niti žele da vode istorijske rasprave, ali primećuju da nekima smeta što na tim prostorima i dalje žive ljudi koji se osećaju Srbima, prenosi RTS.
U odgovoru Ministarstva napominje se da istorijske rasprave treba ostaviti istoričarima, a da političari i diplomate treba da vode brigu o budućnosti građana Srbije i Crne Gore, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili bilo koju drugu pripadnost.
Ranko Krivokapić  - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
REGION
Skandalozan zahtev Crne Gore: Traže da Srbija izbriše svoje korene
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala