- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Ukrajinski ekstremisti pljačkaju, tuku i hapse stanovnike Guljajpolja u Zaporožju

© AP Photo / Vadim GhirdaUkrajinski vojnici, Buča
Ukrajinski vojnici, Buča - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Ukrajinski ekstremisti i pripadnici Oružanih snaga Ukrajine pljačkaju civile Guljajpolja u Zaporoškoj oblasti pod izgovorom da je to zbog „odbrambenih potreba“, a sve koji se usprotive - prebijaju i hapse, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U Guljajpolju u Zaporoškoj oblasti pripadnici ukrajinskih nacionalističkih formacija i vojnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine sprovode pljačkaške akcije po stambenim kvartovima. Pod pretnjom primene oružja, prisilno oduzimaju od civila novac, dragocenosti i lična prevozna sredstva, zbog, navodno, odbrambenih potreba. Istovremeno, građane, koji pokažu i najmanji znak otpora, prebijaju i optužuju za proruske stavove. Sve osumnjičene hapse na osnovu člana o ‘kolaboracionizmu’ Krivičnog zakona Ukrajine i odvoze u nepoznatom pravcu“, objasnio je Mizincev.

On je istakao da slični slučajevi već po ko zna koji put pokazuju pravo „lice“ kijevskog režima, nehumano ponašanje ukrajinskih vlasti prema sudbini svog naroda i zanemarivanje moralnih normi i normi međunarodnog prava.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koje već osam godina maltretira i nad kojima vrši genocid kijevski režim“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Nakon čega su usledile i najoštrije do sada sankcije Zapada protiv Rusije.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Predaja ekstremista iz Azovstalja - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
RUSIJA
Marijupolj potpuno oslobođen, predali se svi ekstremisti iz "Azovstalja" /video/
Žena sedi na ulici pored uništenih zgrada u Rubežnom u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
RUSIJA
„Ništa nije ostalo“: Svedočenje o pljački i granatiranju za koje su odgovorni ukrajinski ekstremisti
Ukrajinski vojnici u blizini Lavova - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
RUSIJA
Rusija: Ukrajinski militanti koriste civile kao živi štit
Azov - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
RUSIJA
Azovci isterali civile iz skloništa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala