- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Minsk: U jednostranim sankcijama Zapada vide se odrazi nacizma

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRusko-beloruske vojne vežbe "Zapad 2017"
Rusko-beloruske vojne vežbe Zapad 2017 - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Stalni predstavnik Belorusije pri Ujedinjenim nacijama Valentin Ribakov je rekao da se u jednostranim sankcijama Zapada vide odrazi nacizma.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Mnogo pre događaja u Ukrajini, kada su Belorusiji uvedene sankcije, jer se Zapadu nije dopao ishod naših predsedničkih izbora, jedan od osnovnih razloga je bio, navodno, zahtev beloruskog naroda da se uvedu sankcije“, rekao je Ribakov.
Prema njegovim rečima, to je predstavljeno kao mogućnost da će restriktivne mere doneti slobodu narodu Belorusije - „sankcije, to i jeste sloboda, sankcije oslobađaju“.
„Već smo i ranije slušali slične izjave. Istina, umesto reči sankcije, upotrebljavana je reč ‘rad’. ‘Rad oslobađa’. Siguran sam da tu frazu, koja je napisana na ulazu u koncentracione logore koje su nacisti formirali tokom Drugog svetskog rata, svi koji su sedeli tamo nisu zaboravili. Mi tu frazu nikada nećemo zaboraviti“, izjavio je stalni predstavnik Belorusije u UN.
Kako je ukazao Ribakov, vreme je da autori jednostranih sankcija ozbiljno razmisle o svojoj politici i fleksibilno pristupe njenom prilagođavanju. Još nije kasno da se donese ispravna odluka, naglasio je diplomata.

„Slažemo se sa pozivom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija da se odustane od sankcija i da se pristupi reintegraciji proizvodnje hrane i đubriva na svetska tržišta. Ovo će biti važan korak ka osiguranju međunarodne prehrambene bezbednosti“, naveo je Ribakov.

On je objasnio da je Belorusija spremna da radi sa svima koji su zainteresovani i da razmatra sve konstruktivne predloge bez bilo kakvih političkih predrasuda i dodao da će Belorusija i dalje raditi sve što je u mogućnosti predsednika Belorusije u podršci dijaloga za prekid konflikta u Ukrajini.
Predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
RUSIJA
Rusija: Zapad toliko želi da slomi kičmu našoj ekonomiji da je spreman i da puca sebi u noge
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala