- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo: Kasparov i Hodorkovski na listi stranih agenata

© Sputnik / Vitaliy BelousovBivši direktor Jukosa Mihail Hodorkovski tokom onlajn pres-konferencije
Bivši direktor Jukosa Mihail Hodorkovski tokom onlajn pres-konferencije - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Ministarstvo pravde Rusije uvrstilo je u spisak fizičkih lica proglašenih za strane agente šahistu i političara Garija Kasparova i bišeg direktora „Jukosa“ Mihaila Hodorkovskog.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Informacija je objavljena na sajtu Ministarstva.
Kako je navedeno, Hodorkovski je uvršten na spisak zbog "političke delatnosti", a kada je reč o stranim izvorima navodi se Ukrajina.
Kada je reč o Kasparovu on je uvršten na spisak takođe zbog političkih aktivnosti, a u vezi stranih izvora navode se Ukrajina i NVO "Hjuman rajts fondejšn" (Amerika).
Zakon o fizičkim licima - stranim agentima donet je 30. decembra 2020. godine . Za stranog agenta može biti proglašeno bilo koje fizičko lice, bez obzira na državljanstvo, ako ono na teritoriji Rusije obavlja političku delatnost ili se bavi prikupljanjem podataka o vojnoj i vojno-tehničkoj delatnosti Rusije u interesu stranih izvora i uz materijalnu podršku tih izvora.
Rusko ministarstvo spoljnih poslova - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2017
Moskva: Ruski zakon o stranim agentima ne ograničava slobodu govora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala