- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Margarita Simonjan: Iz „Azovstalja“ su svi izašli

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaRuševine metalurškog kombinata "Azovstalj" u Marijupolju
Ruševine metalurškog kombinata Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Glavna urednica MIA „Rusija sevodnja“ i RT Margarita Simonjan objavila je na Telegram nalogu da su iz čeličane „Azovstalj“ u Marijupolju, gde su bili blokirani ukrajinski ekstremisti, svi izašli.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ako neko nije razumeo, iz Azovstalja su SVI izašli. Gospode, hvala ti. Za one koji nisu razumeli zbog čega je šef otkazao juriš“, napisala je ona.
Informaciju o potpuno oslobađanju „Azovstalja“ i Marijupolja potvrdilo je i rusko Ministarstvo odbrane.
Ranije danas ministar odbrane Sergej Šojgu je izjavio da se više od 1.900 ukrajinskih nacionalista, blokiranih u fabrici „Azovstalj“ u Marijupolju, predalo ruskim snagama.
„Nastavlja se blokada fabrike 'Azovstalj'. S teritorije čeličane evakuisani su civili koje su tamo kao taoce držali ukrajinski nacionalisti. Spaseno je 177 ljudi, među kojima je 85 žena i 47 dece. Svima je ukazana adekvatna medicinska i psihološka pomoć. Nacionalisti blokirani u fabrici su počeli da se predaju. U ovom trenutku položilo je oružje 1.908 ljudi“, rekao je Šojgu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala