- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Kršenje suvereniteta, pretnja“: Turski lovci blizu grčkog grada, Atina osuđuje

© AP Photo / KENAN GURBUZTurski vojni avion F-16
Turski vojni avion F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Dva turska lovca su letela na samo 2,5 nautičke milje od grčkog grada Aleksandrupolisa, što je danas snažno osudilo grčko Ministarstvo inostranih poslova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Najoštrije osuđujemo kršenje nacionalnog suvereniteta bez presedana“, navedeno je u saopštenju grčkog Ministarstva spoljnih poslova, u kome se ističe da je ova akcija „veoma jasna eskalacija turske provokacije“, preneo je grčki list „Katimerini“.
U saopštenju se navodi da je po nalogu grčkog šefa diplomatije Nikosa Dendiasa, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Temistoklis Demiris izrazio hitan i intenzivan protest turskom ambasadoru u Grčkoj.
„Ovaj potez je jasna turska provokacija i deo napora Turske da promoviše svoj neootomanski revizionizam, kršeći sva osnovna pravila međunarodnog prava. Ovo podriva koheziju i neposredne prioritete NATO i predstavlja jasnu pretnju Evropskoj uniji u kritičnom trenutku, pošto je luka Aleksandrupolis ključno transportno čvorište za jačanje grčkih saveznika“, navedeno je u saopštenju, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala