- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbiji otvorena dva „prolaza“ ka eliti Evrope?

© AFP 2023 / JEAN-PHILIPPE KSIAZEKGeneralni direktor Evrolige Đordi Bertomeu
Generalni direktor Evrolige Đordi Bertomeu - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige, u Beogradu je održao brifing sa izabranim novinarima, a jedan od zaključaka je da bi Srbija u narednoj sezoni elitnog takmičenja mogla da ima i dva predstavnika.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Detalje razgovora preneo je turski novinar Ismail Šenol.
„Izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu je pozvao devet novinara iz Evrope na doručak i održao razgovor. Rekao je da ima kandidate iz Jadranske lige, iz Španije i iz Turske za specijalne pozivnice za učešće u Evroligi naredne sezone“, naveo je Šenol.
Kao kandidata iz Turske novinar je izdvojio finalistu Evrokupa, ekipu Burse koju predvodi srpski trener Dušan Alimpijević.
„Bertomeu je rekao da je minimalni budžet za klubove učesnike sedam miliona evra. To je gotovo nemoguće za Bursu“.
S tim u vezi, u prvi plan izlaze Valensija i „jedan od timova koji ne osvoji Jadransku ligu“.
„Bertomeu je uz to rekao da će se format Evrokupa nastaviti na aktuelan način i da je minimalni budžet za učešće 2,5 miliona evra. Potvrdio je i da je Turska kandidat za domaćina završnog takmičenja Evrolige za 2023. godinu, kao i da postoji ideja za uvođenje ograničenja u budžetima ekipa i da bi na plate trebalo da ide 60 do 65 posto, a ne kao sada gde pojedine ekipe troše i 150 odsto budžeta na plate“.
Iz svega navedenog, moguće je da Jadranska liga u narednoj sezoni ima i dva predstavnika – ekipu koja osvoji takmičenje, koja će popuniti poziciju zvaničnog predstavnika i ekipu sa posebnom pozivnicom, što je velika šansa za beogradske večite rivale, Crvenu zvezdu i Partizan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala