https://lat.sputnikportal.rs/20220519/srbin-pobedio-italijane-u-pravljenju-pice-na-njihovom-terenu-i-otkrio-tajnu-dobrog-testa-1137526738.html
Srbin pobedio Italijane u pravljenju pice na njihovom terenu i otkrio tajnu dobrog testa
Srbin pobedio Italijane u pravljenju pice na njihovom terenu i otkrio tajnu dobrog testa
Sputnik Srbija
Iako pica nije srpski specijalitet, Danijel Zlatković je u Palermu, na gostujućem terenu onih koji su picu izmislili, dokazao da je najbolji majstor u njenom... 19.05.2022, Sputnik Srbija
2022-05-19T22:03+0200
2022-05-19T22:03+0200
2022-05-19T22:03+0200
srbija
srbija
srbija – društvo
društvo
magazin
lepe vesti
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/05/13/1137526649_0:145:2768:1702_1920x0_80_0_0_e203fbba7485debb0eecd40d5e2b923c.jpg
Konkurencija na takmičenju u Palermu je bila velika - učestvovalo je 150 pica-majstora iz celog sveta, a među njima najviše - italijanskih.„Italijane pobediti na njihovom terenu je izuzetno teško, ali pošlo mi je za rukom, i prezadovoljan sam ovim rezultatom”, rekao je Zlatković.Dodao je da se odluka o pobedniku najviše zasnivala na kvalitetu napravljenog testa.Zlatković je odao i jednu tajnu dobrog testa za picu rekavši da je važno da se ono umesi - dan ranije, i da se čuva u frižideru.Sutradan se testo oblikuje u lopticu i rastanji u koru debljine oko dva milimetra uz pola centrimetra ruba, kada je reč o klasičnoj pici, objavio je RTS.
https://lat.sputnikportal.rs/20220101/kad-je-beba-prvi-put-probala-picu--zbog-reakcije-postala-hit-na-internetu-video-1132963892.html
https://lat.sputnikportal.rs/20190914/pica-protiv-infarkta-nagradjena-ig-nobelom-1120842404.html
srbija
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/05/13/1137526649_152:0:2616:1848_1920x0_80_0_0_4235c90d000be613dde7183882a7e089.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
srbija, srbija – društvo, društvo, magazin, lepe vesti
srbija, srbija – društvo, društvo, magazin, lepe vesti
Srbin pobedio Italijane u pravljenju pice na njihovom terenu i otkrio tajnu dobrog testa
Iako pica nije srpski specijalitet, Danijel Zlatković je u Palermu, na gostujućem terenu onih koji su picu izmislili, dokazao da je najbolji majstor u njenom pripremanju.
Konkurencija na
takmičenju u Palermu je bila velika - učestvovalo je 150 pica-majstora iz celog sveta, a među njima najviše - italijanskih.
„Italijane pobediti na njihovom terenu je izuzetno teško, ali pošlo mi je za rukom, i prezadovoljan sam ovim rezultatom”, rekao je Zlatković.
Dodao je da se odluka o pobedniku najviše zasnivala na kvalitetu napravljenog testa.
„A isto se žiri oduševio kako sam ja to servirao. To je bilo oduševljenje čim sam izneo pice pred žiri“, kaže Zlatković, koji je u jednoj od kategorija, da bi, kako kaže - oslikala odakle on kao takmičar dolazi, napravio picu sa duvan-čvarcima i ajvarom.
Zlatković je odao i jednu tajnu dobrog testa za picu rekavši da je važno da se ono umesi - dan ranije, i da se čuva u frižideru.
Sutradan se testo oblikuje u lopticu i rastanji u koru debljine oko dva milimetra uz pola centrimetra ruba, kada je reč o klasičnoj pici,
objavio je RTS.