Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbin pobedio Italijane u pravljenju pice na njihovom terenu i otkrio tajnu dobrog testa

CC0 / Unsplash/Nik Owens / Pica
Pica - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
Pratite nas
Iako pica nije srpski specijalitet, Danijel Zlatković je u Palermu, na gostujućem terenu onih koji su picu izmislili, dokazao da je najbolji majstor u njenom pripremanju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Konkurencija na takmičenju u Palermu je bila velika - učestvovalo je 150 pica-majstora iz celog sveta, a među njima najviše - italijanskih.
„Italijane pobediti na njihovom terenu je izuzetno teško, ali pošlo mi je za rukom, i prezadovoljan sam ovim rezultatom”, rekao je Zlatković.
Dodao je da se odluka o pobedniku najviše zasnivala na kvalitetu napravljenog testa.
„A isto se žiri oduševio kako sam ja to servirao. To je bilo oduševljenje čim sam izneo pice pred žiri“, kaže Zlatković, koji je u jednoj od kategorija, da bi, kako kaže - oslikala odakle on kao takmičar dolazi, napravio picu sa duvan-čvarcima i ajvarom.
Zlatković je odao i jednu tajnu dobrog testa za picu rekavši da je važno da se ono umesi - dan ranije, i da se čuva u frižideru.
Sutradan se testo oblikuje u lopticu i rastanji u koru debljine oko dva milimetra uz pola centrimetra ruba, kada je reč o klasičnoj pici, objavio je RTS.
Pica - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2022
DRUŠTVO
Kad je beba prvi put probala picu – zbog reakcije postala hit na internetu /video/
Pica s maslinama i brokolijem - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2019
Pica protiv infarkta nagrađena „Ig Nobelom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala